camperdown house

The project involved major internal renovations to the back half of a single storey federation terrace, and the addition of a second storey bedroom and bathroom. The form of the extensions can be read as two plywood boxes, detailed to have a furniture like quality. One, the bedroom, sits astride the existing masonry house and overlooks the rear laneway. The other, the bathroom, is interlocked into the larger box and is propped on an extension of the party wall and a single round steel column. The internal renovations included the removal of cross walls to make one large memorable room that contains Living, Dining and Kitchen areas. The side light well has been in filled with a timber deck level with the Living and Dining areas, and the existing double hung windows converted into full height triple hung windows allowing direct access onto the new deck. Internally, fragments of the original structure form points of reference for the new work and frame a kind of existing landscape that the new work must respond to.
Client: Private
Completed: 1995

back

camperdown house

Projects

 

Profile